Tammelan tarinoita Mediatutkija yrittää sopeutua.

Puhelu kuljettajan kanssa sallittu

  • Puhelu kuljettajan kanssa sallittu

Asettuminen vierailijaksi Oregonin yliopistoon on viimeistä silausta vaille valmis. Viimeistely vaatii vain matkan Eugenen. Portlandista pääsee junalla, tai paremminkin rautatieyhtiön kyydissä Eugenen. Yhdysvaltain rautateiden, Amtrakin aikataulut ovat verkossa ja junan korvaavat bussit lähtevät, toisin kuin Savonlinnassa, rautatieasemalta.

Sählingin välttämiseksi käyn ostamassa lipun jo edellisenä päivänä. Lipun ostoon tarvitaan passi. Virkailija kehottaa minua olemaan ajoissa, viisitoista minuuttia ennen lähtöä riittää. Saatteeksi sain vielä kehotuksen ottaa huomioon liikenne, aamulla kun voi olla ruuhkaista.

Autottoman ei tarvitse ruuhkista piitata. Ei ainakaan jos kulkee Max-pikaraitiotiellä. Kätevä on myös Portlandin reissurepa, TripMet-matkasuunnittelija. Ja mikä parasta myös Googlen karttapalvelu käyttää TripMet-suunnittelijaa. Kartat ja aikataulut ovat samassa paketissa. Asuntonäytöissä oivalliseksi todettu.

 Matkustajat lastataan linja-autoon melkein kuin lentokoneeseen. Nimettömiä matkatavaroita ei kyytiin oteta. Joiltakinkin kysytään henkilöpapereita. Siitä on ohjeissa varoitettukin, matkustajien henkilöllisyyksiä varmistetaan pistokokein.

Iso auto puikkelehtii ahtaita kujia kohti moottoritietä. Kuljettaja rupattelee iloisesti etupenkin matkustajan kanssa. Matka Portlandista, 180 kilometriä taittuu kahdessa ja puolessa tunnissa. Asiat yliopistolla tulivat hoidetuksi, rekisteröidytty ja henkilökortti hankittu.  Tällä kertaa tutustuminen Oregonin yliopistoon ja kollegoihin jää pikaiseksi, viimeinen bussi lähtee takaisin jo viideltä. Perjantairuuhkassa matka takaisin Portlandiin kestää melkein kolme ja puoli tuntia. Hidasta menoa sanosin, mutta huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Edestakainen lippu maksoi 54 dollaria eli 42 euroa. Koko päivä hurahti täkäläiseen Helsingin reissuun. Ensi kerralla pitää jäädä yöksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo, on kiva seurata sinun touhua sielä, vaikken itte ole käyny juuri missään ja se ihmettely sielä, jess ja kiitos!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... vaikken itte ole käyny juuri missään..."

- Ja jossain kun käväsee, niin kotiin palattuaan katsoo samat maisemat Googlesta ja aattelee että tais olla turha vaiva hankkiutua paikan päälle. Ainakin osittain tältä miusta tuntui viimekeväisen reissun jälkeen!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos kannustuksesta tälle nurkkapatriootille ja tuli miehleen tuosta net Maailmanmestaruuskisat Helsingissä, joihin mieki jopa täältä Oulusta kiirehin ja vettä sato kaatamalla aivan suunnattomasti, niin monta kertaa sielä märkänä istuessa ja seisoessa ja kävellessä tuli miehleen, että ois ollu parempi elämys kotoa kattoa telkkarista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyllä matka menee aina iholle ja ihon allekin. Tuoksut ja tunnelmat. Juuri sellaisia ei netistä voi saada, vaikka netti antaakin ihan omat tunnelmansa ja kokemuksensa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #4

Enpä ala kiistää tuotakaan. Olkoon sitten kaukainen luontokohde tai suurkaupungin ruuhkabussi, niin kuva ei voi olla koko totuus. Huhtikuussa Innsbruckissa ihastelin kaupunkinäkymiä, ja kotona kertasin ne kiireesti netin kuvahaulla. Silloin havahduin kysymään itseltäni, että olisinko voinut jättää reissun tekemättä ja nähdä tarpeeksi pelkältä tietokoneen ruudulta.

Älypuhelin kameroineen ja tietoyhteyksineen hämärtää rajaa edelleen. Jos menee vaikka Berliiniin ja kuljeskellessaan katselee puhelimen näytöltä YouTube-videota samasta kaupungista, niin mikä enää on totta ja mikä "vain" näköisversiota?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Portland on muuten yksi USA:n miellyttävimmistä kaupungeista. Siellä on paljon fasiliteetteja jalankulkijoille ja selkeä elävä keskusta-alue julkisine liikennevälineineen. Vähän kuin olisi Euroopassa.

Käyttäjän SinikkaTorkkola kuva
Sinikka Torkkola

No, ilmankos niin hyvin täällä,viihdyn. Tosin kyllä autopaljous on ihan amerikkalaista tasoa.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset